WhatsApp Image 2023 11 11 at 08.21.50
Mycotherapie

Medicinale paddenstoelen voor mens en dier

Mycotherapie

Medicinale paddenstoelen voor mens en dier

Mycotherapie is het gebruik van medicinale paddenstoelen. Medicinaal, dus niet hallucinerend. Een groot verschil. Paddenstoelen zijn voor mens en dier in te zetten.

Ik werk heel graag met paddenstoelen.

Er is een schatting gemaakt dat er 140.000 verschillende paddenstoelen bestaan waarvan er nu 15.000 paddenstoelen bekend zijn en 800 bruikbaar zijn bij medische indicaties.

De farmacie maakt ook gebruik van deze jongens. Bloedverdunners, en antibiotica hebben hun oorsprong in de wereld van schimmels en paddenstoelen.

Binnen de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) is het gebruik van paddenstoelen al heel oud: 5000 tot 7000 jaar geleden begon men hiermee al.

Paddenstoelen worden veelal culinair gebruikt. In Europa is de medicinale kant van de paddenstoel steeds meer ingeburgerd.

De werkzame stoffen zijn vooral:

*essentiele suikers (als ketens in polysachariden) zorgen voor bitterheid

-*anti oxidanten, opvangen van de foute stof

*essentiele aminozuren, kan t paard niet zelf aanmaken

*vitamines en mineralen

Paddenstoelen zijn de opruimers. Het mycellium, het ondergrondse, trekt van de gastheer de stofjes weg. Dit doen ze op een rustige manier. Hun inhoudsstoffen stimuleren de weerstand.

Tegenwoordig worden paddenstoelen gekweekt, gedroogd en vermalen. Een aantal zou je in het bos kunnen tegenkomen, maar de meesten komen uit het Oosten en groeien niet in onze bossen.

Paddenstoelen kunnen een grote rol spelen bij bijvoorbeeld:

-*problemen in de darmen

-* benauwdheid

* lyme

-*uveitus

-*slechte weerstand

-*EOTRH

© Blockwise

Delen